English French German Italian Romanian Spanish
Wednesday, 03 March 2021

Despre noi

Barik Avram

images1 tata si fiul image2 

   

   Situata in Vestul Romaniei,Tonnellerie Barik Avram a fost infiintata de catre Marinel Avram in anul 2004, preluand de la tatal Beniamin Avram acest mestesug si continuand traditia de fabricare a butoaielor care este de fapt  o traditie de familie de 4 – 5 generatii de dogari, mentinand tot odata ca obiect de activitate confectionarea de butoaie din lemn de stejar destinate invechirii vinurilor precum si a tuturor bauturilor alcoolice.

   In anul 1998 respectiv 1999, Beniamin Avram si Marinel Avram au executat primul export de barriques de 225 litri in Podgoria Rioja Spania la un prestigios viticultor, unde am livrat aproximativ 800 de barriques din stejar de 225 litri, dupa care evident ca pas cu pas am inceput sa ne extindem si sa exportam barriques in toata Europa cat si in Argentina, Australia, Israel.

   Mentionam ca in decursul acestor ani si pana in prezent am incercat sa ne perfectionam cat mai mult si sa dezvoltam acest mestesug, sa ascultam cu atentie dorintele clientului si sa facem in asa fel incat sa putem satisface calitativ orice client care la randul sau apreciaza acest lucru, Calitatea Barrique = Calitatea Vinului.

   Termenul baric provine din francezul barrique și desemnează un butoi mic care are aproximativ 50 kg.

Barrique clasic bordelez are o capacitate de 225 litri, în Bourgogne poartă numele de „pièce” și are 228 litri, iar in tipologia americană are 235 litri.

   Capacitatea de productie a Companiei este de 200 de barriques de 225 litri / luna sau aproximativ 2200 de barriques / an.


  Tonnellerie Barik Avram produce butoaie din lemn de stejar romanesc, începand de la 50 litri pana la 500 litri, dar cel mai mult producem barriques de 225 litri si de 300 litri.